Vervoeging Duitse werkwoorden

Hartelijk welkom op onze website, dé plek om het vervoegen van Duitse werkwoorden te oefenen. Je oefent de meest gangbare Duitse werkwoorden in alle zes de tijden (Präsens, Präterium, Perfekt, Plusquamperfekt, Futur I en Futur II). De werkwoordentrainer gebruikt hierbij een database van de belangrijkste Duitse werkwoorden, zodat jij de regelmatige en onregelmatige vormen van werkwoorden die je in de dagelijkse praktijk nodig hebt, leert beheersen.

Hoe werkt het?

De trainer laat je willekeurig de infinitief van een bepaald werkwoord te zien. Achter de verschillende persoonlijke voornaamwoorden moet jij de juiste vorm van het werkwoord (in de tijd die je gekozen hebt) invullen. Na het invullen van je antwoorden krijg je de juiste antwoorden te zien en word je meteen voorzien van feedback.

Nu werkwoorden leren
beginnen

De trainer begint met relatief eenvoudige en veelgebruikte werkwoorden, waarna het niveau langzaam wordt opgebouwd en je ook moeilijkere en minder gangbare (maar niet minder belangrijke!) werkwoorden moet vervoegen. Werkwoorden die je verkeerd hebt vervoegd, krijg je later nog een keer te zien. De trainer maakt een lijst van de werkwoorden die jij lastig vindt om te vervoegen. Deze lijst kun je dan bijvoorbeeld printen en offline leren. Op deze manier krijg je echt alle werkwoordsvormen onder de knie!